KornelO

|
Wysłany: 2010-07-26, 23:25 Gitarą i ... - Borowice 2010
|
|
|
W dniach 23-24 lipca odbyła się... i tu zdania są podzielone. Dla jednych XXII, dla innych III edycja Borowickich Spotkań z Poezją Śpiewaną. Rozbieżność wynika z tego, że (w skrócie) dotychczasowi organizatorzy trzy lata temu przenieśli się do Karpacza, zabierając ze sobą prawa do dotychczasowej nazwy: "Gitarą i Piórem".
Ponieważ mój czas wolny zaczyna się dość późno, w oba dni na imprezę dotarłem dopiero ok. godz. 22:00. Pierwszego dnia załapałem się na ostatnie dwie piosenki Renaty Przemyk i od razu pożałowałem, że nie mogłem przyjechać wcześniej. Widać było, że Przemykowa ma doskonały kontakt z publiką i rozkręciła wszystkich na maxa. Niestety, ja załapałem się jedynie na tyle:
Na koniec wystąpiła Kasia Nosowska & UniSexBlues Band. Bardzo fajny koncert, chociaż końcówka w strugach deszczu. Na dodatek, nie wiem czy miałem słabą baterię, czy to wina wody lejącej się z nieba, ale na koniec aparat odmówił mi posłuszeństwa. :|
To zdjęcie robiłem na ślepo, bo jak pisałem aparat nie bardzo chciał współpracować. Prawie się udało.
Na drugi dzień załapałem się na dwie ostatnie piosenki Jarosława Wasika. Jeszcze idąc w stronę imprezy, gdy z daleka usłyszałem "Nastroje", znowu pożałowałem, że nie mogłem być wcześniej.
Na koniec był Alosza Awdiejew - trochę kawałów, trochę śpiewania, trochę po polsku, trochę po rosyjsku. Nie było źle, grunt, że nie padało.
 |
| Ostatnio zmieniony przez KornelO 2010-07-26, 23:51, w całości zmieniany 1 raz |
|